COPYRIGHT

















To
ate drepturile de multiplicare şi comercializare a textului şi graficii  aparțin autorului :OBedeya D.D.A.Ben Aharon Cohen şi companiei Google inc ,partener  al acestei lucrări digitale. Copyright  rezervat. Întreg conținutul reprezintă proprietatea intelectuală a autorului conform  legilor internaționale a "Dreptului de Autor " și "Combatere a Pirateriei". Această traducere  cu text bigloth  inclusiv grafica  şi materialele biblice, info,hărți documentație au fost create de autor şi sunt non-comerciale , non profit. Orice persoană le poate deține cu INTEGRAL fără să încalce  nici una din aceste clauze. Atât timp cât nu le multiplică şi nu le distribuie  în scop de propagandă confesională sau nu le comercializează  ca un abuz şi un prejudiciu  adus autorului. acest  Website este protejat  de legile Statului Israel, a Statelor unite ale Americii şi ale Uniunii Europene.  Autorul vă transferă 1% din dreptul de proprietate prin dreptul de a-l copia  în întregime şi dreptul de a-l deține pentru uz personal și familial  sau colectiv(mici comunități umane). Ștergerea numelui Autorului de pe imagini şi text la copiere sau DESCĂRCARE este un act de PIRATERIE , și încălcare a legilor  care protejează proprietatea intelectuală pe teritoriul Uniunii Europene. Orice abuz este o încălcare a dreptului de Copyright.Acest website, această Biblie digitală vă este oferită gratuit în NUMELE lui YAHWEH ADONAI (lui Dumnezeu!).


CITEŞTE ŞI PAGINA "COPYRIGHT ŞI PERMISIUNI " apasă pe link . Sau  în  meniul de sus, frontal sau în bara laterală găseşti paginile.



Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe
(actualizata pina in Aprilie 2011)

(Include modificarile aduse prin Legea nr. 285/2004 , Ordonanta de Urgenta 123/2005, Legea 329/2006 si Legea nr.202/2010)
Include si Decizia Curtii Constitutionale 571 din 29 Aprilie 2010 publicata in Monitorul Oficial publicat in Monitorul Oficial 430/2010. 
Vezi si textul initial al legii 8/1996.
TITLUL I
Dreptul de autor

PARTEA I
Dispozitii generale

CAPITOLUL I
Dispozitii introductive

CAPITOLUL II
Subiectul dreptului de autor

CAPITOLUL III
Obiectul dreptului de autor

CAPITOLUL IV
Continutul dreptului de autor

CAPITOLUL V
Durata protectiei dreptului de autor

CAPITOLUL VI
Limitele exercitarii dreptului de autor

CAPITOLUL VII
Cesiunea drepturilor patrimoniale de autor
PARTEA a II-a
Dispozitii speciale

CAPITOLUL VIII
Operele cinematografice si alte opere audiovizuale

CAPITOLUL IX
Programele pentru calculator

CAPITOLUL X
Operele de arta plastica, de arhitectura si fotografice

CAPITOLUL XI
Protectia portretului, a destinatarului corespondentei si a secretului sursei de informare
TITLUL II
Drepturile conexe dreptului de autor si drepturi sui-generis

CAPITOLUL I
Dispozitii comune

CAPITOLUL II
Drepturile artistilor interpreti sau executanti

CAPITOLUL III
Drepturile producatorilor de inregistrari sonore

CAPITOLUL  III^1
Drepturile producatorilor de inregistrari audiovizuale
CAPITOLUL IV
Dispozitii comune autorilor, artistilor interpreti sau executanti si producatorilor de inregistrari sonore si audiovizuale

CAPITOLUL V
Organismele de radiodifuziune si de televiziune

CAPITOLUL VI
Drepturile sui-generis ale fabricantilor bazelor de date
TITLUL  III
Gestiunea si apararea dreptului de autor si a drepturilor conexe

CAPITOLUL I
Gestiunea drepturilor patrimoniale de autor si a drepturilor conexe

CAPITOLUL II
Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor

CAPITOLUL III
Masuri de protectie, proceduri si sanctiuni

Sectiunea 1
Masuri tehnice de protectie si informatii privind regimul drepturilor

Sectiunea a 2-a
Proceduri si sanctiuni
TITLUL IV
Aplicarea legii. Dispozitii tranzitorii si finale



Legislatie

sursa:  ECOPYRIGHT.RO DREPTURI DE AUTOR        http://www.ecopyright.ro/copyright/cat-costa.htm Cărora le mulţumeasc pentru amabilitatea  şi permisiunea  reproducerii acestui conținut  Legislație Copyright.

Creațiile, operele literare si artistice sunt protejate internațional de "Convenția de la Berna pentru protecția Operelor Literare si Artistice", care datează din 1886 revizuită prin Actul de la Paris din 24 iulie 1971 si modificata la 28 septembrie 1979.

  Româniaa aderat la Convenția de la Berna prin Legea nr. 77/1998 publicata in MO 166/28 aprilie 1998

În martie 2002 a intrat in vigoare Tratatul OMPI pentru Dreptul de Autor (WCT) si in mai 2002 Tratatul OMPI pentru Interpretare si Fonograme (WPPT) care a fost ratificat de 30 ţări din cadru ONU

In România Legea nr. 8/1996 stabilește cadrul juridic privind dreptul de autor/copyright si drepturile conexe. Aceasta lege este in vigoare in prezent fiind modificata si adăugită prin următoarele acte normative:


Legea prevede ca autorul unei opere (literară, artistică, muzicală etc) să dețină dreptul asupra respectivei opere pe toata durata vieții sale plus încă 70 de ani. Drepturile de autor se moștenesc de către urmașii legali ai autorului ( in cazul mai multor autori, drepturile expira la 70 de ani de la moartea ultimului dintre aceștia ).Exceptie o fac programele de calculator unde termenul este de 50 de ani in loc de 70.

Titularii ale căror drepturi au fost încălcate pot pretinde repararea prejudiciului calculat potrivit normelor legale; in cazul in care prejudiciul nu poate fi determinat in acest fel, aceștia pot pretinde acordarea de despăgubiri reprezentând triplul remunerațiilor care ar fi fost legal datorate pentru tipul de utilizare ce a făcut obiectul faptei ilicite. De asemenea, titularii drepturilor încălcate pot cere instantei de judecata sa dispună distrugerea echipamentelor şi a mijloacelor aflate in proprietatea făptuitorului, a căror destinație unica sau principala a fost aceea de producere a actului ilicit, scoaterea din circuitul comercial, prin confiscare si distrugere, a copiilor efectuate ilegal, precum si publicarea in mijloace de comunicare in masa a hotărârii instantei de judecata, pe cheltuiala celui care a săvârșit fapta

După Convenția de la Berna nu mai este necesara indicarea faptului ca o opera este protejata de drepturile de autor atât timp cat „proprietatea intelectuala a unei opere literare, artistice sau științifice corespunde autorului pentru simplul fapt ca el a creat-o” si „sunt considerate obiecte ale proprietății intelectuale toate creațiile originale literare, artistice şi științifice exprimate prin orice mediu si pe orice suport, tangibile sau intangibile, cunoscute acum sau care se vor inventa in viitor”.

În lumea digitală se aplică aceleași legi ale proprietății intelectuale şi drepturilor de autor ca şi pentru toate celelalte creații originale.

Prima lege privind drepturile autorilor in România a intrat in vigoare la 28 iunie 1923 si se numea „Legea proprietății literare si artistice”. Apoi in 24 iulie 1946 a apărut o Lege privind Contractul de editare şi Dreptul autorului asupra operelor literare.Ea a fost abrogata parțial la 14 ianuarie 1949 prin Decretul nr. 17 pentru editarea şi difuzarea cărții. După doi ani a fost emis Decretul nr. 19 din 16 februarie 1951 privind drepturile de autor privind dreptul de autor asupra operelor susceptibile pentru a fi tipărite; acesta a fost modificat prin Decretul nr. 428 din 13 noiembrie 1952.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu